maidsafe

Madesafe

Madesafe is een ge-decentraliseerd internet waar iedereen deel van uitmaakt. Fragmenten van bestanden, websites staan gecodeerd op de pc van personen over de hele wereld.

Websites en bestanden zullen hierdoor sneller te laden zijn aangezien bij veel vraag het aantal gebruikers met de bepaalde bestanden toeneemd, zie dat een beetje als torrents waarbij meer vraag ook meer aanbod genereerd.

Dit is een tegenstelling tot websites die op 1 server staan, die zijn namelijk te traceren, te verwijderen en worden slechter benaderbaar als de vraag groter wordt. (mits de servervcapaciteit niet vergroot wordt middels investering)

Madesafe heeft het concept al 10 jaar, nog ver voor de blockchain werd bedacht. De blockchain heeft het concept in een stroomversnelling doen gaan wat je wel kunt zien aan de miljoenen kapitaalwaarde die de gekoppelde Maidsafe coin heeft.

De “munt” ontvang je wanneer je bijdraagd aan het delen van dit decentrale internet. Dit doe je door ruimte op je harddisc te delen waar gecodeerde fragmenten van het internet opgeslagen en geladen kunnen worden.

Voordelen

  • De munt is niet afhankelijk van miners of tradingwaarde
  • Het nieuwe “beveiligde decentrale” internet is een goed uitgangspunt

Nadelen

  • Als het gebruikers deze nieuwe vorm van internet niet steunen zal de waarde omlaag gaan

© 2016 VirtualCoin

Hosting & Site: WPbeveiligen.nl

Wij delen onze kennis gratis met jou!

Deel ons daarom ook met anderen!