Bitfinex is gehackt waarbij 60 miljoen aan bitcoins is buitgemaakt.

Bitfinex is een zogenoemde exchange waar men bitcoins kon verhandelen. De exchange was daardoor in het bezit van de adressen waar de Bitcoins van vele klanten stonden.

De invloed die een gehackte exchange heeft

De schrik zit er goed in bij veel bezitters van de Bitcoin. De waarde daalde direct met 20% doordat velen de munt verkochten.

Gelukkig was dit van korte duur en herstelde de Bitcoin zich binnen enkele dagen tot 95% van de waarde die het oorspronkelijk had.

Voor investeerders zijn dit mooie momenten, door de jaren heen zijn meerdere exchanges gehackt en daar is de Bitcoin tot nu toe elke keer bovenop gekomen. Dat betekend dus goedkoop inkopen na een schrik en verkopen wanneer de Bitcoin weer op waarde is als men over de schrik heen is.

Buiten de voordelen die je kan pakken als je lef hebt is het toch iedere keer een rem op de groei. Hoe meer negatief nieuws rondom de veiligheid van de digitale munten des te langer dat het duurt voordat de algemene acceptatie plaatsvind.

De exchanges staan qua veiligheid los van de Bitcoin. De exchanges worden door velen gebruikt als portemonee (ook wel Wallet genoemd) wat niet nodig is. Het grote voordeel van CryptoCurrency is juist dat je zelf beheerder en eigenaar bent van de munt. Je hebt helemaal geen “bank” of exchange nodig om je geld te bewaren!

Let dus op hoeveel virtueel geld je in een exchange bewaard! En hou het desnoods in een wallet of verspreid het over meerdere exchanges.

You May Also Like

One comment

  1. Marleen vreugdehil
    16 augustus 2016 at 22:35 #

    er zijn nu wel vaker van die handelssites gehackt. daar komen de meeste munten tot nu toe weer bovenop. trial en error noemen ze dat toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016 VirtualCoin

Hosting & Site: WPbeveiligen.nl

Wij delen onze kennis gratis met jou!

Deel ons daarom ook met anderen!